Triangel Waddinxveen

Triangel Waddinxveen

Waddinxveen krijgt steeds meer bewoners, voor al die bewoners moeten natuurlijk wel genoeg huizen en appartementen beschikbaar zijn. Om genoeg woonplekken te bieden aan de Waddinxveense bewoners bedacht Waddinxveen om een gloednieuwe wijk te bouwen, de Triangel.

Nieuwbouwwijk

De triangel is een vrij grote wijk in Waddinxveen en telt maar liefst 9 buurten! Alle 9 buurten zijn:

  • Tuinbouwweg
  • Parksingel
  • Parkhoven
  • De rietkraag
  • Parkzicht
  • Parkzoom
  • Stationspark
  • Parkrijk
  • Parkweide

De nieuwbouwhuizen in de Triangel hebben een unieke en herkenbare stijl, de huizen hebben een Engelse cottage stijl in combinatie met een stoere industriële look. De wijken zijn gebouwd zodat de auto’s te gast zijn en de kinderen lekker buiten kunnen spelen, er is in elke buurt van het park een speelparkje waar je de kinderen hun gang kunt laten gaan zonder dat je er naar hoeft om te kijken. Ben je opzoek naar buurt waar genoeg groen om je heen is, dan in de Triangel de perfecte plek. Met veel gras, struiken, bloemen en genoeg bomen is de Triangel een hele groene buurt en zit je niet alleen maar naar tegels te kijken. Parkeerplek is er genoeg, kunt bijna altijd je auto op je eigen oprit zetten of eventueel voor de deur of in de straat.

Bereikbaarheid

Waddinxveen heeft goed nagedacht over de ligging van de Triangel, bijna alles wat je nodig hebt is op loop of fiets afstand. Er zijn meerdere supermarkten in de buurt van de Triangel die op fietsafstand liggen, je kunt naar de Plus of naar de Aldi in de Zuidplas of naar de Jumbo, Albert heijn of de Lidl in het winkelcentrum. Het winkelcentrum is slechts een paar minuten fietsen vanaf de Triangel, hier vindt je een hoop eettentjes, supermarkten en nog heleboel andere winkels. De Triangel heeft ook een tandarts en een huisarts, deze zitten op loopafstand voor elke buurt. Als je met het OV naar werk, naar school of ergens anders heen moet dan kan dat, er zit station aan de rand van de Triangel waar om het kwartier een trein vertrekt. Je zit binnen een half uur al in Rotterdam of Den haag, ga je toch liever met de bus? Dan is ook dat mogelijk. Als je met de auto weg gaat zit je vrijwel direct aan de a12 of aan de a20, zo zit je snel in Gouda, Rotterdam, Leiden en Den Haag. Sportverenigingen zijn er ook genoeg in de buurt, of jij of je kind nu wilt voetballen, hockeyen of wilt tennissen.

Park Triangel Waddinxveen

De Triangel is perfect voor kids, omdat auto’s te gast zijn hebben kinderen hier weinig last van en voorkom je gevaarlijke situaties. De Triangel heeft ook een groot park, hier kunnen de kinderen vrij rond spelen zonder ergens last van te hebben. In het park vindt je onder andere een waterspeelplaats, een junglebos, speelvelden en genoeg paden om te kunnen fietsen of lopen. Er zijn overal bankjes geplaatst zodat de ouders daar kunnen genieten van de zon terwijl hun kinderen zich vermaken. Het park niet niet alleen voor kinderen maar ook ouderen hebben er wat aan, er zit namelijk een Calisthenics parcour waar je kunt sporten.

De Triangel Waddinxveen