Nieuwbouw Waddinxveen

Nieuwbouw Waddinxveen

Dat Waddinxveen enorm aan het groeien is weten we allemaal, Waddinxveen telt namelijk ruim 31 duizend inwoners en dat is een heel stuk meer dan een aantal jaar geleden. Door al die nieuwe inwoners heeft Waddinxveen ook flink uitgebreid, ze hebben nieuwe wijken gebouwd, nieuwe wegen en een centrum.

Nieuwe huizen

Als je steeds meer inwoners krijgt moeten hier natuurlijk wel woningen voor gebouwd worden. Waddinxveen heeft flink wat nieuwe woningen laten bouwen, er staan bijvoorbeeld nieuwe woningen in het zuiden van Waddinxveen, in het nieuwe centrum, in het noorden en zelfs een hele nieuwe wijk. De Triangel is een grote nieuwe wijk in Waddinxveen waar veel animo voor is.  De Triangel is wijk dat uit 9 buurten bestaat, elke buurt heeft een uniek bouwstijl waar de Triangel bekend om staat. Ook in het centrum is flink gebouwd, hier zijn twee straten met rijtjeshuizen gebouwd en nog een aantal appartementencomplexen gebouwd.

Centrum Waddinxveen

Omdat Waddinxveen nooit een heel groot dorp was waren er ook niet zo heel veel winkels, met de groei van Waddinxveen moest daar verandering in komen. Daarom besloot Waddinxveen om een centrum te bouwen, het centrum heeft een grote parkeergarage waar je jouw auto neer kunt zetten, genoeg eettentjes, kledingwinkels, supermarkten, opticiens, drogisterijen en nog veel meer winkels. Vrijwel alles wat je nodig hebt kun je in het centrum van Waddinxveen vinden. Op vrijdag staat er een markt waar jij bijvoorbeeld een heerlijke portie kibbeling kunt halen, noten kunt kopen of een verse stroopwafel. In Centrum zijn er genoeg woningen en appartementen beschikbaar.

Nieuwe infrastructuur

Om er voor te zorgen dat alle wegen en stations niet enorm druk worden zijn er aantal nieuwe wegen aangelegd en een nieuw station. Om de drukte op de wegen vanuit de Triangel te minderen hebben ze een nieuwe weg gebouwd, deze weg gaat naar grote steden zoals: Gouda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en nog veel meer. Dit heeft er voor gezorgd dat de drukte in het zuiden van Waddinxveen een stuk minder is en je erg snel in de stad zit of op de snelweg. Daarnaast is er ook een nieuw station gebouwd in de Triangel, vanuit daar vertrekt elke 15 minuten een trein. Vanaf station Triangel zit je altijd binnen een half uur in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en zit je super snel in Gouda en Alphen aan de rijn.

Nieuwbouw Waddinxveen